Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huA varázslatos papírszínház

Papírszínház módszertani előadásra vártuk a pedagógusokat, óvodapedagógusokat, könyvtárosokat 2018. április 10-én. Meghívott előadónk, a módszertani kézikönyv egyik szerkesztője, Simon Krisztina volt.

Gyermekfoglalkozásaink alkalmával gyakorta használjuk a papírszínházat mint segédeszközt. Országszerte egyre elterjedtebb a használata a pedagógusok, könyvtárosok körében, és most Tatán is népszerűsítettük. Nemcsak helyi résztvevői voltak a programnak, hanem más megyéből is érkeztek érdeklődők.
Bemelegítésként a Jázmin Utcai Általános Iskola második osztályos gyermekei A brémai muzsikusok című papírszínház mesét nézték-hallgatták meg Krisztina előadásában, előtte megadott szempont alapján csoportokba rendeződtek, a mese közben pedig utánozták is az állathangokat. A kicsik programja a gyermekkönyvtárban rajzolással folytatódott, majd böngésztek a könyvek sokaságában.
A felnőtteket előadónk a papírszínház használatával kapcsolatban értékes és hasznos információkkal látta el, végül kötetlen beszélgetés következett tapasztalatcserével, ötletek felvetésével.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve