Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huÁllati padtárs

Igaz Dóra gyermekkönyv-szerző látogatott el a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába 2019. október 3-án.
Sok csillogó gyermekszempár szegeződött a kiállított könyvekre, kíváncsian várták, vajon melyiket ismerhetik meg részletesen az írónő által. A Jázmin Utcai Általános Iskola első és második osztályosai, valamint a Kőkúti Általános Iskola elsős öko osztálya közreműködött abban, hogy kiderüljön, miként került kapcsolatba a kis Pali osztálytársaival és a hörcsöggel.

Vajon melyik osztály a jobb? Az első „A” vagy a „B”? Örök vita alapja ez. Amikor Dóra feltette a gyermekeknek is a kérdést, a válasz bizony hangos morajlásba torkollott, hiszen a teremben mindkét betűjelű csoport diákjai helyet foglaltak. Az írónő tovább faggatta a kicsiket. Vajon lány vagy fiú padtárs mellett jobb ülni? A gyermekek kiválóan foglaltak állást a véleményük mellett és megindokolták döntésüket.
Igaz Dóra természetesen szólt az első bé sorozat további köteteiről is, amelyek közül a legújabb a Tiki otthonra talál című könyv. Ez a rész az eddigi széria előzményének tekinthető. A szereplők még óvodások, és megtudhatjuk, hogyan kerül a kis négylábú kedvenc az osztályba.
A Jázmin Iskola kisdiákjai jól sejtették, hogy lehetőségük lesz az életre szóló élményen kívül maradandó ajándékkal is gazdagodniuk. Többen magukkal hozták saját könyveiket, amelyeket az előadás végén dedikáltattak.
A program a 14. Országos Könyvtári Napok alkalmából, a Nemzeti Kulturális Alap és az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával valósult meg.

Goldschmidt Éva

Képek >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve