Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huCsúcsszuper találkozó Balázsy Pannával

Balázsy Panna neve a felnőttek számára elsősorban a televízióból lehet ismert, a gyermekek tudatába azonban íróként vonult be nem is olyan régen. Az írónő a „Szandra és a 3. b.” című sorozatot mutatta be a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében, amely mára a fiatalok nagy kedvence lett. A tavaszköszöntő rendezvényen, 2019. március 27-én a Színes Iskola, a Talentum Iskola és a Jázmin Iskola diákjainak érdeklődő tekintete várta, hogy elkezdődjön az interaktív találkozó.

Panna számára hamar kiderült, hogy sok gyermek olvasta a sorozat Csuromvíz című nyitókötetét. A történetből azok is ízelítőt kaphattak, akik eddig nem találkoztak a könyvvel: a Talentum Iskola egyik kisdiákja lelkesen felolvasta az első fejezetet, amelyből megismerhettük a helyszínt, a környezetet, valamint a szereplőkről is sokat megtudtunk.
Az asztalon sorakoztak a sorozat további kötetei, többek között a Csupaszív című, amelyhez a Jázmin Iskola harmadikosai meglepetés rajzokat készítettek, és a találkozón átnyújtották Pannának. A Csillagfény című rész kapcsán megtudtuk, hogy a valóság ihlette a történetet. Az írónő mesélt arról, hogyan kapott lehetőséget gyermekként arra, hogy kisjátékfilmekben szerepeljen, amelyeket aztán az iskolatévék lejátszottak. Biztatta a gyermekeket, ha az életükben találkoznak addig ismeretlen, de számukra érdekes lehetőséggel, akkor bátran éljenek vele.
A gyermekek közül többen saját Szandrás könyvvel érkeztek, és a program végén dedikáltatták. Egy Csúcsszuper találkozón Csupaszív gyermekek nagy örömet okoztak Pannának!

Goldschmidt Éva

Képek >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve