Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu„Szép tubicám, jóillatú piros rózsám”


A Magyar Népmese Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár hagyományosan megrendezte népmesemondó versenyét. A programot 2017. szeptember 29-én tartottuk mintegy harminc versenyző részvételével.

Érkeztek kis mesemondók a tatai Kőkúti, a Fazekas, a Talentum és a Jázmin Utcai Általános Iskolából, de a vidékiek is képviseltették magukat, hiszen köszönthettünk gyermekeket a baji, a naszályi, a neszmélyi és a szomódi általános iskolából. A megmérettetésen háromtagú zsűri értékelte a látottakat, elfogadta meghívásunkat Oszkóné Kálmán Ildikó nyugdíjas pedagógus, Fábiánné Csány Erika nyugdíjas óvodapedagógus és Kelemen Petra Piroska népmesemondó. Utóbbi zsűritag csodálatos népviseletben érkezett.

A gyermekek által választott népmesékben, meserészletekben valamilyen madár vagy virág szerepelt. Gyermeki lelkesedésből nem volt hiány, és sokan azon túl, hogy megtanulták a szöveget, kiváló előadásmódról tettek tanúságot. Amíg az ítészek a díjakról döntöttek, Kerekesné Fuli Anikó könyvtáros megmozgatta és finomságokkal kínálta meg a gyermekeket. Kelemen Petra Piroska felvidéki mesemondó pedig népies szóval mesélt a résztvevőknek, akik ámulattal hallgatták őt. Petra zsűri elnökként értékelte a versenyt, felhívta a figyelmet a pontosság fontosságára, és arra, hogy bizony nem mindegy, milyen hangsúllyal mondunk ki szavakat, vagy hogyan állunk, miközben mesélünk. Az emléklapokat Oszkóné Kálmán Ildikó nyújtotta át valamennyi diáknak, majd a könyvjutalmak következtek. Két kategóriában díjaztuk a versenyzőket, sőt a különdíjak is gazdára találtak.

A gyermekek közül többen már nem először vettek részt versenyen. Nemcsak a tanulók, hanem szüleik is hálásak azért, hogy a könyvtár lehetőséget biztosít a megmérettetésre, segítve ezzel a gyermekek magabiztosabb kiállásra és szorgalmas felkészülésre való ösztönzését.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eredmény:

1-2. osztály:

  1. Tóth Dórina Regina (2. oszt., Angyalffy Ált. Isk, Naszály)
  2. Vajda-Kolek Fülöp (1. oszt., Kőkúti Ált. Isk.)
  3. Sámson Panna (1. oszt., Talentum Ált. Isk.)

Különdíj: Pásztor Benjamin (1. oszt., Kőkúti Ált. Isk.)

 

3-4. osztály:

  1. Lukács Péter (4. oszt., Talentum Ált. Isk.)
  2. Heicz Simon (4. oszt., Jázmin Utcai Ált. Isk.)
  3. Szabó Bence (3. oszt., Talentum Ált. Isk.)

Különdíj: Palánkai Panna Sára (4. oszt., Íriszkert Ált. Isk., Szomód)

 

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve