Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huA mesék titka

A mai nap, azaz október 9-e éppen megfelelő volt arra, hogy sok kis gyermek arcára mosolyt varázsoljunk. Varázslat történt a javából, hiszen a kicsik először beléptek a Varázskapun, majd belecsöppentek a mesék világába. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár író-olvasó találkozóra hívta Döbrentey Ildikó meseírót.

A Magyary Zoltán Művelődési Központ kiállító terme csakhamar megtelt a sok kíváncsi lurkóval, akik szüleikkel érkeztek, hogy megismerjék a mesék titkát. Ildikó nénje is már izgatottan készülődött az előadásra, és bízott abban, hogy a tatai gyermekek aktív közreműködői lesznek a műsornak.

A kezdet is meglepetést tartogatott, a művésznő az Égből pottyant mesék című televíziós produkció sláger dalára lépett a közönség elé: „A mai nap éppen megfelelő arra, hogy a hangya Holdra szálljon…” A kicsik érdeklődve figyelték, sokuknak újdonság volt ez a dal. Nem úgy néhány anyuka, aki viszont lelkesen dúdolta Ildikó nénjével együtt. Miután mindenkiben tudatosult, hogy ez a szombat délelőtt valóban megfelelő arra, hogy jókedvű perceket töltsünk együtt, következett a mese a bóbitás pávakirályról.

No, de nem csak Döbrentey Ildikó mesélt ezen a délelőttön, hanem a gyermekek is lehetőséget kaptak, hogy egymásnak bemutatkozva, majd egymást kiegészítve meséljenek. Három gyermek az életre kelt szarvasgombáról, és a gyilkos galócáról alkotott kis történetet, a bátrak kiállását Márkusné Sinkó Ildikó könyvtárigazgató bábfigurás ceruzával díjazta. Döbrentey Ildikó is megdicsérte a gyermekeket, amiért ennyire aktívak, és érdeklődők. Jutalmul elmesélt egy olyan történetet, amely még egészen friss. A szemlő-hegyi barlangról szóló legendamesét a tatai közönség hallhatta először. A műsor zárásaként pedig Ildikó néni elmondta, mi történt velünk, amikor még akkorák voltunk, hogy elfértünk az édesanyánk, édesapánk tenyerén: gőgicséltünk, pelenkába bugyolálva feküdtünk, édesapánk megmutatta nekünk a különféle technikai eszközöket, mindegyiket a nevén nevezve. Örömünkre az előadást a felnőttek is ámulva figyelték, ami nem csoda, hiszen, ahogy Ildikó nénje fogalmazott: a mese ott van benned is, benned is, benned is…

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve