Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huDr. Simon rendel a gyermekkönyvtárban


Kutyaterápiás foglalkozássorozat indult a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában 2019. január 18-án. Sugta Klára és terápiás kutyusa, Dr. Simon segítségével élhették át a Talentum Iskola negyedik osztályos gyermekei Lassie történetét.

A foglalkozás alkalmával az igaz-hamis választós feladatban a nebulók jutalomfalatkákkal ajándékozták meg a kutyust. A gyermekek és felnőttek nagy meglepetésére kiderült, hogy Simon a számok világában is otthonosan mozog. A Lassie hazatér című regény bővelkedik számokban, így bizony nemcsak a tanulók tudták a helyes választ arra a kérdésre, hogy hány órakor várta Lassie mindennap kis gazdáját az iskolánál, hanem a kutyus is bizonyította kiváló emlékezőtehetségét azzal, hogy négyet ugatott ennél a kérdésnél, és a megfelelő válasz valóban négy volt.
Simon a gyermekkönyvtárban jól tájékozódik, ezt tanúsította akkor, amikor az egyik tanuló pórázon vezette, és együtt találták meg a polcon Eric Knight művét. A gyermekek végül átfogó feladatlapot töltöttek ki Lassie történetével kapcsolatban. Kiderült, hogy az osztályba járó tanulók közül többeknek van otthon kutyája. Persze odahaza mindenkinek a saját négylábúja a kis kedvence, de ezen az alkalmon a gyermekkönyvtárban Simonért rajongtak mindannyian.

A gyermekkönyvtár Páratlan Páros címmel kutyaszelfi pályázatot hirdet. Vedd rá a kutyusodat egy közös fotóra, és küldd el a gyerek@mzsvktata.hu e-mailcímre 2019. február 5-ig! Részleteket a gyerek.mzsvktata.hu oldalon találsz!

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve