Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huEgy szuper délelőtt az ovisokkal és Csapody Kingával


Vidám író-olvasó találkozóra vártuk az óvodás gyermekeket 2018. április 6-án. Vendégünk Csapody Kinga nem érkezett egyedül a találkozóra, hiszen kisfia, Noel is elkísérte őt. A meseírásban valóságos ihletforrás számára ovis gyermeke, és a találkozókon ő is igyekszik ott lenni vele.

Kinga mesekönyvei szülőknek remek betekintést adnak, hogy a gyermek szemszögéből lássák a világot. A Jó gyerek lettem című könyvben abszolút olyan események sorával találkozunk, amely egy ovis gyerekkel történik a mindennapokban. A köteteket pedig Pásztohy Panka és Szalma Edit rajzai díszítik. A találkozón a kicsik megismerhették Tomo kutyust is, akinek külön könyvet szentelt az írónő. Végezetül az ország híres vidékeit, így a Balatont, a Velencei-tavat, vagy Egert bemutató köteteket vettük szemügyre. Egy család utazástörténetén keresztül kalandozhatunk nagy tavaink partján, majd juthatunk el Egerbe és környékére úgy, hogy közben a helyi látnivalókról is informálódhatunk.
Ezeken a tájakon persze az ovisok közül már sokan jártak, és megegyeztek abban, hogy egy-egy családi kirándulás ragyogóvá varázsolhatja a napjukat. Vajon még mitől lehet szuper egy napunk? Erre a kérdésre azonban nem szóban, hanem rajzban adták meg a választ a gyermekek. A ragyogó napsütés, a szivárványos égbolt sok óvodás rajzán megfigyelhető volt, no és a fagylaltozás is, de a meleg tavaszi idő bizony már a természetbe is kicsalogatja a kicsiket. Az erdei kisvasutas kirándulás igazán ékessége lehet egy szuper napnak!
A mi napunkat nemcsak Csapody Kinga meséi tették szuperré, hanem a gyermekek nyitott, érdeklődő kérdései is. A válaszokból megtudtuk, hogyan készül a könyv, és miért választotta vendégünk hivatásául a meseírást… a mi nagy örömünkre!

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve