Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huElképedtünk az Elképesztő! rajzok láttán

Ez elképesztő! A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által kiírt rajzpályázat valóban az volt! Az általános iskolásoknak szóló felhívásunk elgondolkodtatta a gyermekeket, szülőket. A diákok tetszőleges technikával tájképet, portrét, csendéletet készítettek, amelyek mintájául egy-egy híres festő képe szolgált.

Marton Csaba, A Kőkúti Általános Iskola tanulója bizonyára focirajongó, mert a képének A focista hazalátogat címet adta, mintául pedig Badó Miklós Parasztudvar című műve szolgált. Szinyei Merse Pál munkái több diákot megihlettek, a Lilaruhás nő olyan festmény, amely elsősorban a lányok figyelmét keltette fel. Vaszary János festő Önarcképe, és állatos portréja, a Macska párnák között című képe is kedvelt volt a Vaszary Általános Iskola tanulói körében.
Örülünk, hogy a gyermekek elmélyültek a művészet világában, kutakodtak a festők munkái között, és egy kicsit sajátjuknak érezhették az alkotás folyamatát.
A jutalmazást az Országos Könyvtári Napok keretében 2018. október 2-án tartottuk, amikor az emléklapok, könyvtári heti ajándékok mellett könyvjutalomban részesültek a tanulók. Mindez a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a könyvtárak-közös tudás-közösségi hozzáférés jegyében valósult meg.

Goldschmidt Éva

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve