Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huErkel Ferenc születésének 200-dik évfordulója alkalmából szavalóversenyt rendezett a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, "Hazám, hazám, te mindenem címmel". Ahogyan a cím is sugallja: a verseket a hazaszeret és a zene témaköréből válogathatták az indulók.

A kiírás szerint az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások vehettek részt a megmérettetésen. Annak ellenére, hogy mostanában sok hasonló rendezvényre került sor megye-szerte, nagyon nagy volt az érdeklődés: 54 indulója volt a versenynek.
Az 5-6. osztályos kategóriában 24 fő szerepelt és csak dicséret illet minden indulót a szép teljesítményéért. A zsűri elnöke, Nagyné Cifra Hajnalka – a Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgató helyettese, értékelésében külön dicsérte az indulók szorgalmát, s bíztatta őket : vegyenek rész máskor is hasonló megmérettetéseken.
Az első díjat Nagy Orsolya a tatai Kőkúti Általános Iskola tanulója kapta, második lett Antal Lili a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskolából, harmadik Hartmann Adél Szomódról, különdíjat érdemelt Kiss Márton a nagyigmándi Pápai József Általános Iskola tanulója.
A 7-8. osztályosok és a középiskolások egy másik helyszínen, másik zsűri előtt szerepeltek, így lehetett csak optimális idő alatt lebonyolítani a versenyt. A „nagyoknál” a zsűri elnöke Bognár Istvánné nyugalmazott magyar szakos tanárnő volt, aki élete során számos versenyen elnökölt már és nívós diákszínpadokat vezetett sok éven át. Segítője volt a döntéshozatalban Csézy Anna tanárnő a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskolából és Gyüszi László, a Városi Könyvtár helytörténész munkatársa. Első helyezést a 7-8.osztályosok közül Oszlánczi Zsófia érdemelt a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskolából, Farkas Dániel a Kőkúti Általános Iskola tanulója Tatáról második lett és harmadikként végzett Buglák Martina Mocsáról, az Arany János Általános Iskolából. Ebben a korcsoportban a különdíjat Molnár Dávid érdemelte ki, ő szintén a tatai Kőkúti Általános Iskolában tanul.
A középiskolások versenyében is figyelemre méltó produkciókat hallgathattunk és méltán lett első helyezett Rajj Réka a Református Gimnáziumból, Tatáról. Két második díjat ítélt oda a zsűri: Fischl Ágnesnek és Schnepp Jánosnak, akik mindketten az Eötvös József Gimnázium tanulói, míg harmadik helyen Richter Bettina végzett, aki Bláthy Ottó Szakközépiskolába jár. Itt is született különdíj: Kiss Judit érdemelte ki a tatabányai Árpád Gimnáziumból. A díjak kiosztását megelőzően Bognár Istvánné tanárnő még értékes gyakorlati tanácsokkal látta el a versenyzőket, felkészítve őket a jövőbeni hasonló szép és nemes feladatokra. Márkusné Sinkó Ildikó a Városi Könyvtár igazgatója a rendező intézmény részéről hasonló bíztató szavakat mondott és sok sikert kívánt a versenyzőknek a további kihívásokhoz.

Petrozsényi Eszter

Képek >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve