Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huFarsangi komédia

Farsang idején a gyermekek kipróbálhatják milyen tündérnek, vagy űrhajósnak lenni, kedvenceik bőrébe bújhatnak egy kis időre. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára meglepetés előadást szervezett az ünnepkör alkalmából, amelynek a kicsik is részesei lehettek. A Portéka Színpad bábszínészei, Szijártó Márta és Dinnyés István látogattak el hozzánk 2017. február 22-én, hogy igazi Vásári komédiát varázsoljanak a gyermekeknek.


A Talentum Általános Iskola és a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményének diákjai már izgatottan várták az előadást. A népi mondókákat, dalokat felvonultató műsor részét képezte a Kitrákotty mese. A kérdésre, hogy ki kíván malac lenni, vagy kakas, a gyermekek lelkesen nyújtották magasba kezeiket, mert mindenki szeretett volna valamilyen állat hangján megszólalni. Végül összeállt a csipet-csapat, és indulhatott a dal, amelyet kicsik és felnőttek egyaránt hangosan énekeltek.

Egy igazi vásári bábjáték kerekedett a program második felében, Vitéz Lászlóval a főszerepben. A kedves történet szerint hősünk ellátogatott a királylányhoz, na, de a palota környéke nem volt veszélytől mentes, így szembeszállt a sárkánnyal, sőt, még az óriással is, mire végül a királykisasszony bátran kiléphetett a kastélyból.

A gyermekek egy kicsit a szereplők helyébe képzelhették magukat, megismerhették a bábfigurák világát, végig „együtt éltek” az előadással, a színészek zseniálisan vonták be őket a történetbe. Ami pedig nekünk, könyvtárosoknak még nagyobb öröm, hogy egy család a látottak hatására felkereste könyvtárunkat, és immár tagként köszönthetjük őket.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve