Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huGarfield a könyvtárban

Garfield macska kedves, lomha, pufók figurája megszületése óta a gyerekek örök kedvence.  A Zseb Garfield és Garfield képregények kölcsönzése, forgatása mindennapos esemény a gyerekkönyvtárban. Mivel tavaly nagy sikert aratott a kis olvasók körében a Ropi képregényíró pályázat, így adta magát az ötlet, hogy 2017-ben újra megjelenjen ez a programfajta a könyvtár életében.


Heteken át szorgoskodtak a kis kezek, ment az ötletelés a gyerekek között, miről is szóljanak  az ő képregénykockáik, mit is csináljon Garfield a könyvtárban. Azután szépen lassan elkezdtek beérkezni a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb képregények. A könyvtárosok élvezettel, hahotázva olvasgatták a pályamunkákat. Dollmayer Bea ügyeskezű könyvtáros kolléganőm szorgalmasan horgolta a Garfield figurákat, megrendeltük az ajándék Garfieldos DVD-ket, megvásároltuk a jutalom csokoládékat.
Az eredményhirdetés napján, 2017. november 21-én zsúfolásig megtelt a kölcsönző tér izgatott gyerkőcökkel, pedagógusokkal és szülőkkel. Feszült csendben figyelték a pályázók, mely képregények kaptak helyezést. A sok ajándéknak köszönhetően senki sem maradt csalódott, hiszen emléklapot és csokoládét azok is kaptak, aki nem értek el külön díjat. A nyolc Garfield macska gazdára talált a négy műsoros DVD-vel egyetemben a lurkók ujjongó örömére.
Végül vidáman, kíváncsian ülték körbe a gyerekek a nagyasztalt, hogy egymás munkáit is megnézegessék. A Garfield mappa – az összegyűjtött rajzokkal - év végéig megtekinthető bárki számára a gyermekkönyvtárban, aki szeretne jóízűen nevetni a dundi macska ballépésein a könyvtárban.

Dományi Zsuzsanna

Képek >>

A nyertesek:

  1. Kerekes Bernadett (Kőkúti Általános Iskola)
  2. Steiner Milla (Fazekas Utcai Általános Iskola)
  3. Kiss Anita (Launai Miklós Református Iskola)
  4. Szmodis Júlia (Fazekas Utcai Általános Iskola)
  5. Tóth Levente és Schwarczenberger Erik (Talentum Általános Iskola és Gimnázium)
  6. Dörnyei Zsolt ((Fazekas Utcai Általános Iskola)
  7. Bús Natália (Fazekas Utcai Általános Iskola)
  8. Tóth Blanka (Fazekas Utcai Általános Iskola)
Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve