Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huHóka-móka a Gyermekkönyvtár előadásán

Télen mókázni nagyon jó! Főleg, ha hull a hó! A téli gyermekkönyvheti műsorunk idején ugyan nem esett a pelyhes, de az előadók nélküle is téli hangulatot varázsoltak a helyszínre. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2018. december 3-án a Palinta Társulat tagjaival Téli hóka-mókára várta a gyermekeket. A Fazekas Utcai Általános Iskolából és a Kőkúti Általános Iskolából érkezett alsó tagozatos diákok gyorsan vendégeink partnerévé váltak a hangulatteremtésben.

Veres Andi hangja ismét lenyűgözött minket, és általa a gyermekek interaktív részesei lehettek a műsornak. A tanulók kis hangszereket kaptak, olyanokat, amilyeneket akár otthon is könnyen el lehet készíteni. Egy kis rizs az üres vitaminos dobozba, és már készen is van a zörgő-csörgő, amellyel könnyen lekövethető a ritmus. Az előadáson is a bátor, színre lépő gyermekek uborka, alma és egyéb zöldség, valamint gyümölcs alakú csörgőt kaptak, amelyek használatával közreműködtek többek között annak a dalnak a kíséretében, amely már nem csak a télről szólt, hanem arról is, hogy mit csinálnak a madarak a jó idő beköszöntével. Ez a Csipcsirip nóta volt, amelyet, sok másik énekkel együtt az előadókkal közösen adták elő a kicsik. Advent lévén, a közönség megszavazta a Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű slágert, és nem maradhatott el a társulat névadó dala, a Hinta-Palinta című nóta sem.
Búcsúzóul a Fazekas Utcai Iskola tanulói egy Mikulásdallal köszönték meg Veres Andiéknak, hogy ellátogattak hozzánk, és téli örömöt hoztak az esős, zord időjárás ellenére.
A műsort a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Komárom-Esztergom megyei Szervezete támogatta.

Goldschmidt Éva


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve