Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huBerg Judittal kalandoztunk

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság közösen szervezte azt az író-olvasó találkozót, amelynek vendége Berg Judit volt 2018. március 7-én.
Berg Judit hazánkban a legkeresettebb írók egyike, ezért nem csoda hogy hónapokig kellett várnunk, amíg létrejött a találkozó. A város négy általános iskolájából, és Tatabányáról is érkeztek kisdiákok, közülük sokan saját Berg Judit könyvvel a kezükben izgatottan foglalták el helyeiket a teremben.


Az interaktív előadásban a gyermekek kiemelkedő szerepet kaptak, hiszen ők kérdezgették az írónőt. Sorra hangzottak el a kíváncsi kérdések arról, hogy mi ihlette vendégünket könyv írására, hogyan keletkezett a Rumini és a sorozat többi szereplője. A kalandos kisegér története már több országba eljutott, lefordították többek között angol, holland, orosz nyelvre is. Jelenleg a Rumini kapitány című kötet a záró rész, de vendégünk igen sejtelmesen szólt a jövőről, tehát elképzelhető, hogy lesz folytatás.
Az előadást követően a Dományi Zsuzsanna könyvtáros által összeállított levelezős verseny értékelése következett. A „Kalandozás egy kisegérrel” című pályázatra 18 kitöltött feladatlap érkezett, közülük a legsikeresebbeket jutalmaztuk. Rumini kártyajátékkal gazdagodott Szabó Előd József 3. osztályos és Nagy Adelina 4. osztályos tanuló, a legtöbb pontot pedig Lukács Péter 4. osztályos diák gyűjtötte, így övé lett a Rumini társasjáték.
A népfőiskolai társaság a sorozathoz kapcsolódóan helyi csapatjátékot állított össze, amelyen az iskolák csoportjai a megyei értéktár gyöngyszemeit azonosították be kivetített képek alapján. Természetesen a várva várt dedikálás sem maradt el, a kígyózó sorban mindenki türelemmel kivárta, amíg ő következett. Akik hoztak magukkal Berg Judit tollából született könyvet, ők aláíratták, akiknek pedig nem volt könyvük, ők külön lapokra dedikáltattak , mert fontos volt számukra, hogy az emlékeiken túl tárgyi ereklyét is haza vigyenek.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve