Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huKarácsonyi mesecsokor a Diákotthon lakóinak

Karácsonyi mesecsokrot nyújtott át a könyvtár Gyermekkönyvtárában Zalka Csenge Virág mesemondó 2010. december 13-án. A fiatal hölgy Budapestről látogatott el könyvtárunkba, hogy meséivel gyönyörű pillanatokat varázsoljon a hallgatóságnak.

Csenge hosszasan és várakozással telve készült a napra, hiszen nem akármilyen közönséget kellett elbűvölnie. Már látatlanban érezte, hogy a tatai KEMÖ Diákotthonból érkező gyermekek szemében ott csillog majd a hála és a szeretet.
S valóban... az otthon lakói csakhamar megtöltötték a gyermekkönyvtár olvasótermét, és izgatottan várták, vajon milyen meséket hallanak. A gyermekek kívánhattak is, legtöbben az állatos mesére szavaztak, így nem maradhatott el a sárkányokról szóló vitéz mese, no és a kislányok javaslatára a hercegnős mese sem. Csenge a nyakában függő kis varázskönyvecskéjének segítségével -tél lévén- a mélyen alvó jegesmedvéről mesélt el egy történetet. Karácsony közeledtével a kis Jézus születéséről is mondott mesét az előadó, és persze a nagy szakállú télapó sem maradt ki a csokorból. Mi több, búcsúzóul énekkel köszöntöttük a Mikulást: „Hull a hó, hull a hó, mesebeli álom...”- szólt a dal.
A gyermekek végül nagy tapssal jutalmazták vendégünk előadását. S mivel a lurkók aktív közreműködői voltak az eseménynek, szaloncukorral köszöntük meg nekik, hogy elfogadták meghívásunkat a József Attila Megyei Könyvtár által is támogatott rendezvényre.

Goldschmidt Éva

Képek >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve