Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huKönyvtárba, kuflik!

Dániel András neve egyre ismertebb a mai gyermekirodalomban. A mesekönyvek között böngésző szülők gyakran emelik le köteteit a gyermekkönyvtár polcáról, és miután elolvastak gyermekeiknek egy történetet, azt sorra követik a további művek.


Gyermekkönyvtárunk vendégül látta az írót 2018. május 2-án. A találkozóra kisiskolások érkeztek, közülük sokan már jól ismerték a kuflikról szóló sorozatot. Most néhány történetet magától az írótól hallgattak meg és tekintettek meg hozzá kapcsolódóan képeket. Dániel András azon szerzők sorát gazdagítja, akik nemcsak írnak, hanem a rajzokat is maguk készítik a könyveikhez. A kufli figurák alakjai először kezdetlegesek voltak, majd az illusztrátor egyre finomított a ceruzavonásokon, amíg olyan lett, mint amilyennek a kiadott könyvekben látjuk őket.
A kuflik és a mohamanyi valamint a Tengerre, kuflik! című történeteket mesélte el az író a kicsiknek, és kiderült, hogy a résztvevő gyermekek is szeretnek a pocsolyában ugrándozni, akár csak a kuflik. Végezetül András levetítette Az igazi fák sosem horkolnak című mesét. A  kufli rajongók a televízióban is nyomon követhetik a különleges kis lények életét.

Goldschmidt Éva

Képek >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve