Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huKutya(jó)világ mesés rajzokon

A Kutyavilág című meseillusztrációs pályázat méltó zárása volt a félév kutyaterápiás foglalkozás-sorozatának. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára tavasszal meseíró pályázatot hirdetett egy kutya kalandjai témában. A beérkezett mesék felkerültek a Creativecoaching.hu weboldalra, ahol bárki elolvashatta a műveket. Sugta Klára és terápiás kutyusa Dr. Simon úgy gondolták, hogy legyen a meséknek további élete, ezért gyermekkönyvtárunkkal közösen illusztrációs pályázatot hirdettek. A pályázók tetszőlegesen választhatták ki a weboldalon olvasható mesék közül azt, amelyikhez rajzot készítettek.

Többen kedvelték Virsli a szuper rendőr vizsla történetét, de egy szívhez szóló kedves mese az Édes meglepetés című írás is sokak tetszését elnyerte. A Vaszary Általános Iskola másodikosai osztály szintjén rajzoltak, méghozzá osztálytársuk történetéhez. A legtöbb munka pedig a Talentum Általános Iskola alsó tagozatos diákjaitól érkezett.
A rajzpályázaton díjazottak közül az első helyezett Tóth Blanka és a második helyezett Steiner Milla (Fazekas Utcai Ált. Isk. 4. osztályos tanulói) bizonyították, hogy nemcsak fogalmazásban, hanem festésben-rajzolásban is kiemelkedők. Mindketten a saját maguk által írt meséhez készítettek festményeket. Blanka a verseny győzteseként részt vehet a Creativecoaching.hu által meghirdetett nyári táborok egyikén Dr. Simonnal és Sugta Klára komplex művészeti terapeutával, míg Milla egy órás sétára mehet Simon kutyussal és gazdájával, miközben közelebbről megismerheti mindannyiunk kedvencét. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Svoboda Anna Sophia (Jókai Mór Ált. Isk. 4. osztályos tanuló) állhatott, ő Gallai Domán A kutya a nyúl és a bűvész című alkotását választotta. Anna pedig osztályával részt vehet egy állatasszisztált foglalkozáson a gyermekkönyvtárban, amelynek szintén Dr. Simon lesz a főszereplője.
Gyermekkönyvtárunk valamennyi pályamunkát kiállította, majd a 2019. május 31-én tartott megnyitó és díjátadó keretében a nagyérdemű elé tárta a Magyary Zoltán Művelődési Központ aulájában. A tárlat 2019. június 22-ig tekinthető meg.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve