Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huMi mindig jövünk!

2013 óta minden évben nagy sikerrel rendezte meg a tatai városi könyvtár a Családban marad versdélutánt. Így történt ez a 2017-es advent időszakában is.
A program lényege az ünnepre való ráhangolódás, családi együttlét. Nincs versengés, hogy ki mondja szebben a verset. A cél: egymás megörvendeztetése a karácsonyi költemények, gyermekdalok által – előrehozva a szent este meghitt, ünnepélyes hangulatát.

Adventi dallamokkal és csillagszóróval indult a december 13-i Családban marad. Sokszínű verscsokrot hoztak magukkal a családok puttonyukban. Elhangzott többek közt Tali Gitta Mikulásra várva, Mentovits Éva Téli dal című költeménye, valamint Fésűs Éva Sündisznócska című kedves gyermekverse. Felcsendült a Pásztorok, pásztorok örvendezve kezdetű dal, és különleges csengettyűkísérettel meghallgathattuk a Hull a pelyhes fehér hó című éneket öt kis lurkó előadásában. A délután fénypontját, legvidámabb pillanatait az a megrendezett kis komplett jelenet alkotta, mely egy eszpresszóban elveszett kengururól szólt.
A családi műsorok után könyvjutalommal, könyvjelzővel, oklevéllel és szaloncukorral hálálta meg Sinkó Ildikó könyvtárigazgató és Nagy Mária könyvtáros a felejthetetlen perceket.   A könyvtárosok megköszönték a részvételt, és egyben el is búcsúztak ettől a programtól, hogy jövőre újfajta eseménnyel várják az olvasókat. Természetesen ezekre is szívesen várjuk a Családban marad résztvevőit. Az egyik kislány így köszönt el: „Mi mindig jövünk!”

Dományi Zsuzsanna

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve