Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huNagycsizmás versek és a jóságos Mikulás

Hócsizmás Mikulás, eljött már a tél, mi itt vagyunk, s várunk rád, hogy velünk örvendjél… Nem hócsizmában ugyan, de megérkezett a gyermekek nagy-nagy örömére Péter Erika költőnő december 5-én a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár által szervezett Mikulás-napi előadásra, hogy mosolyt csaljon a kicsik arcára.

Az egyre erősödő gyermekhangok jelezték, közelednek a gyermekek a várva várt eseményre. Gyorsan megtelt a Magyary Zoltán Művelődési Központ színházterme. A zenés-verses délelőttön az óvodások, délután pedig a kisiskolások hallgattak meg verset a Gombóc bohócról, a Csiga-biga álmáról, vagy Teo, a jegesmedve csúszós, kalandos történetéről, de a jóságos sárban, betonon érkező Hócsizmás Mikulásról is verseltek az előadóval.
Egy jó zenés műsorból nem hiányozhat a tánc sem, a Huncut a Hold című dalra sokan ropták a színpadon, a nézőtéren ülők pedig tapssal buzdították őket. A gyermekek fantáziájában persze ott motoszkált, hogy mégiscsak közel a Mikulás, és szó volt már Hócsizmásról is, de akkor vajon Ő is eljön? Eljött ám…! Egyszer csak valaki kopogott a színházterem ajtaján: a Nagyszakállú volt. Nem érkezett üres kézzel, sőt, egy hatalmas toldott-foltozott zsákkal a vállán lépett a terembe. Ez a zsák már harminc év jeles napjairól tudna mesélni...
A Mikulás a gyermekeket a kijáratnál ajándékozta meg dicsérő szavakkal és egy-egy szem szaloncukorral. Igazán örültünk, hogy nem csak a tatai óvodákból és iskolákból, de vidékről is szép számban részt vettek a műsoron. Együtt örvendezett a közel hatszáz gyerkőc: a Hajnalcsillag, a Kincseskert, a Szivárvány és a Bartók Óvoda gyermekei, valamint a Kőkúti, a Fazekas, a Jázmin, a szomódi, és a naszályi iskola diákjai.
Az örömteli pillanatok után szépen lassan visszatértek a kicsik az oviba, a diákok az iskolába, a Mikulás pedig nos… ő is pihenni tért, mert közel a holnap, amikor ismét megörvendeztethet sok gyermeket.

Goldschmidt Éva

Képek>>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve