Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huNagysikerű író-olvasó találkozó – ovisok részvételével

Az óvodás korosztálynak szervezett író-olvasó találkozót a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlege 2017. március 29-én. Az már ismert volt számunkra, hogy az iskolások lelkesednek az ilyen rendezvényekért, de vajon a kisebbek gondolatvilágát is megmozgatja? Kíváncsiak voltunk rá, ezért olyan szerzőt hívtunk meg, akinek gyermekkönyvei elsősorban az ovisoknak szólnak.

Vadadi Adrienn maga is óvónő, édesanya, és többek között az Ünnepelj velünk!, az Örökké óvodás maradok, vagy az Ákos óvodába megy című könyvek szerzője. Amint elmondta, valós élethelyzetek ihlették a történeteit, a hivatásából adódóan és anyukaként naprakészen szemléli az ovisok világát.
Az előadó termet gyorsan megtöltötték a Geszti Óvoda és a Bartók Béla óvoda vegyes csoportjai, majd izgatottan várták, hogy elkezdődjön a nagy varázslat. Igen, a gyermekek maguk is az esemény részesévé váltak, mindjárt megismerték Maja történetét az igaz barátságról, és kis kezükkel ügyesen formálták, azaz „sütögették” a finom pogácsákat.
Képzeletben ellátogattunk egy kisállat kereskedésbe. A mese szerint az írónő a gondozó szerepét tölti be, az egyes csoportok pedig átváltoztak. Adrienn kíváncsian kérdezte a közönséget, hogy mi a csoportnevük. Megtudtuk, hogy érkezett az előadásra Bóbita, Katica, de még Csipet-Csapat csoport is.  A varázslatnak köszönhetően egyik csapat tagjai kiscicaként másztak oda a gondozójukhoz, hogy megitassa őket finom tejjel. A másik csapat tagjai mérges kiskutyák voltak, ők csontot kaptak, sőt az egyik kiskutya olyan mérges, vagy inkább éhes volt, hogy még a gondozója ujjába is belecsípett. Végül pedig a pókmászás, és a rákmászás sem maradhatott el, így a gyermekek játékos mozgással élhették át az eseményeket, és kerültek közelebb az írónőhöz, valamint könyveihez.


Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve