Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huOvisok parkoltak a Garázsban

Az Országos Könyvtári Napok keretében vendégül láttuk M. Kácsor Zoltán mese- és ifjúsági könyv szerzőt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A Garázs bagázs sorozat megjelent kötetei az óvodás korosztályt célozzák meg. Az író-olvasó találkozóra, amelyet 2018. október 3-án tartottunk, a Kincseskert és a Szivárvány Óvodából érkeztek gyermekek, akik már nagyon várták, hogy ne csak hallomásból tudjanak az íróról, hanem a valóságban találkozzanak vele.

A gyermekek a kivetített meseképeken keresztül követhették nyomon Turbó Brúnó versenyautó, majd az óvodakerülő úthenger, Henger Henrik történetét. Később kisebb csoportokban egy-egy járművet hanggal és egymás vállába kapaszkodva eljátszottak a kicsik, a többiek pedig kitalálták, hogy melyik járműt utánozták. Így pöfékelt egy traktor, vagy így suhant el gyorsan, zzz… hangot adva a széksorok között egy versenyautó.
Valamennyi ovis gyermek jól érezte magát, a végén pedig fájó szívvel búcsúzott Zoltántól. Mostantól talán, amikor az óvodába mennek, útközben a járműveket fürkészik, és egy markoló vagy úthenger látványa eszükbe juttatja ezt az író-olvasó találkozót. Reméljük, így lesz!
A program a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a könyvtárak-közös tudás-közösségi hozzáférés jegyében valósult meg.

Goldschmidt Éva


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve