Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huRégi karácsony

Talán minden felnőtt emlékezetében él egy régi karácsony, olyan, amilyenről a mai gyermekek álmodnának. Sok nagyszülő, szülő meséli el a kicsiknek, hogy az ő gyermekkorukban milyen volt az ünnep. Karácsonyváró téli gyermekkönyv-heti műsorunk is egy ilyen történetet elevenített fel 2017. december 8-án. Az Aranyszamár Színház Régi karácsony című előadása ismert novellára és mesére épül. Fekete István éjféli látogatók és a Csodakalács című népmese az alapja a színdarabnak.

A nézőket nemcsak a színpadi szűrt fény ejtette ámulatba, hanem a hatalmas díszlet is. A színészek remek hangja és hárfajátéka fogalmazzunk úgy, hogy a karácsonyfa csúcsa volt.
A hangulatot a történet drámaisága fokozta. A gyermekek izgatottan, olykor tátott szájjal lesték, vajon jobbra fordul-e a történet főhősének, Jóskának a sorsa, miután a jeges vízbe esett. A Jázmin Utcai Általános Iskola, a Fazekas Utcai Általános Iskola, a Talentum Általános Iskola kisdiákjai hatalmas tapssal jutalmazták az előadás szereplőit, akik meghatottan álltak, majd meghajoltak, végül búcsúzóul megköszönték, hogy vendégül láttuk őket Tatán, korábban ugyanis még nem tartottak műsort a városban. A mi szívünkbe is egy csöppnyi ünnepet loptak, amelyet továbbadunk másoknak egy-egy jó szóval, vagy azzal, hogy elmeséljük ennek a Régi karácsonynak a történetét.

Goldschmidt Éva

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve