Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huRímekbe szedett Madarak és Fák Napja

A Madarak és Fák Napján, 2017. május 10-én szavalóversenyre vártuk a tatai és térségi általános iskolákban tanuló alsó tagozatos diákokat. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából programot szervezünk gyermekeknek. Idén a szavalóverseny mellett döntöttünk.


A megmérettetésre összesen negyvenen jelentkeztek, a Vaszary Általános Iskolából és a Jázmin Utcai Tagintézményéből, a Kőkúti Általános Iskolából, annak Fazekas Utcai Tagintézményéből, a Talentum Iskolából, valamint a baji Szent István Általános Iskolából is neveztek tanulókat. A díjazás két kategóriában történt, ezért párhuzamosan ment az 1-2. és a 3-4. osztályosok szavalása.

A kisebbeknél a zsűriben Szabó Szerafina könyvtáros, és Simon Csabáné óvodapedagógus, míg a nagyobbaknál Sinkó Ildikó, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója és Petrozsényi Eszter színművész, könyvtáros foglalt helyet. A zsűri talán jobban izgult, mint a gyermekek, és igyekeztek már az elején egy-egy jó szóval megnyugtatni mindenkit, hiszen aki ezen a programon részt vett, az már nyert.

A kihúzott sorszámoknak megfelelően  követték egymást a kis szavalók, sorra csendültek fel a szebbnél szebb versek, amelyekben szerepelt valamilyen növény vagy állat, illetve kritériumként meghatároztuk még, hogy Nemes Nagy Ágnestől, Weöres Sándortól, Kányádi Sándortól, Osvát Erzsébettől vagy Nagy Bandó Andrástól választhattak költeményt a résztvevők. A kisebbeknél Kányádi és Nagy Bandó versei (különösen a Vakondok című) vitték a prímet, csak úgy, mint a 3-4-eseknél is hasonlóan népszerű volt az említett két költő. A kisdiákok figyeltek arra, hogy a lehető legjobban teljesítsenek. Az arcjátékuk, mosolyuk árulkodott lelkesedésükről, a megérdemelt taps pedig azt nyugtázta, hogy a felkészülésbe fektetett idő és energia megtérült.

A zsűri tanácskozását követően emléklapokat vettek át a versenyben résztvevők, majd mindkét korcsoportban az első három helyezett kapott könyvjutalmat, és egy-egy különdíjat is kiosztott a zsűri.

Goldschmidt Éva

Képek >>

Helyezettek:

1-2. osztály:

  1. Szalkai Csilla (2. oszt., Fazekas Utcai Tagint.)
  2. Katona Enna Dea (2. oszt., Szent István Ált. Isk. Baj)
  3. Törös Zétény (2. oszt., Vaszary Ált. Isk.)

Különdíj: Gubacsi-Gelbmann Anna Róza (2. oszt., Szent István Ált. Isk. Baj)

3-4. osztály:

  1. Mikó Emília (4. oszt., Szent István Ált. Isk. Baj)
  2. Rábai Dorka (4. oszt., Jázmin Utcai Tagint.)
  3. Horváth Levente (3. oszt., Szent István Ált. Isk. Baj)

Különdíj: Nényei Zsombor (4. oszt., Vaszary Ált. Isk.)


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve