Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huRitmus a könyvről

Szóltak a versek március 28-án egész délután a könyvről, az írásról, a betű, a szó hatalmáról és az olvasás szeretetéről. Ebben a témában rendeztek szavaló versenyt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban és a közel harminc résztvevő bizonyította, hogy nem volt hiába a hívó szó, meghallgatásra, visszhangra talált mind az általános iskolások, mind pedig a középiskolások között.

Nemcsak helybéli jelentkezők versenyeztek, hanem a megye több településéről ellátogattak Tatára, sőt még a határon túlról, Szlovákiából is érkeztek versenyzők. Két helyszínen zajlottak az események: külön teremben „csatáztak” az általános iskolások és egy másik helyszínen folyt a középiskolások megmérettetése.
A zsűri tagjai gyakorlott bírálók, megbecsült szakemberek voltak. A zsűrielnökök, Csúziyné Harasztosi Julianna és Tóth Zsóka a verseny befejeztével értékes tanácsokkal szolgáltak a versenyzőknek, a versmondás gyakorlati mesterfogásaitól kezdve a versválasztás sokszor nagyon nehéz feladatán át az előadó külső megjelenéséig, arcjátékának, tekintetének fontosságáig. A versenyzők feszült figyelemmel hallgatták a bőkezű könyvjutalom mellé kapott tanácsokat. Az őket kísérő pedagógusok elmondták: ez a versenyt lezáró értékelés felért egy tanfolyammal, olyan kimerítő útmutatást kaptak általa. A diákokat, természetesen elsősorban a helybelieket, szeretnénk majd a könyvtár által szervezett Oroszlánkarom című műsor-sorozatban is szerepeltetni a következő hónapokban.
A díjazottak megérdemlik, hogy nevüket leírjam: Szőke Zoltán, Márkus Bence és Farkas Dániel, valamint a különdíjas Babai Réka – ők középiskolások, az általános iskolás korosztályból az 5.-6. osztályos korcsoportból Teszáry Olga, Hartmann Adél, Teller Boglárka és Püspöki Brigitta, a 7.-8. osztályosok között Antal Lili, Juhász Zoltán, Benke Korina és Kutak Viktória értek el helyezést. Jegyezzük meg a nevüket, biztosan hallunk még róluk!

Petrozsényi Eszter

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve