Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huTatai gyümölcsök a könyvtárban

Roskadásig megtelt a kiállító terem - 2017. április 28-án kora délután - izgága, izgatott gyerekekkel, akik mind Lackfi János író jöttét várták. Mint régi ismerőst fogadták a barátságos, mosolygós vendéget, hiszen irodalom tankönyveikből és tanáraiktól már sokat hallottak róla, ismerték verseit, könyveit.

Az író kezdésnek A buta felnőtt és a Robban az iskola című köteteiből azokat a verseket adta elő (A fiúk dala, A lányok dala, Óda a fiúkhoz, Óda a lányokhoz), amik a fiúk és a lányok kibékíthetetlen ellentétét állították a középpontba. A gyerekek ovációval fogadták az őket bemutató frappáns költeményeket. Az ezerarcú Lackfi János a hangjával játszva, vicces grimaszok, heves gesztusok kíséretében közvetítette verseit a hahotázó, felszabadult lurkók örömére. A szavalásba a közönséget is bevonta az előadó, kórusban mondták vele együtt: „Rend a lelke mindennek, rend van a szobámban.” Néhány perc múlva képzeletben elhagytuk a kiállító termet, és máris egy negyven asztalos ping-pong teremben voltunk, ahol a ping-pong labdák pattogását a gyerekek szájukkal utánozták. Lackfi János a Belvárosi gyümölcsök szemelvényeivel zárta a műsort. Eper bácsi és Kökény alakja jelent meg a szemünk előtt, amikor az író érzékletesen, stand up comedy előadókat meghazudtolva lefestette őket. A tatai gyerekek maguk is gyümölcsökké változtak és rázkódtak a nevetéstől. Egy biztos, ők érett gyümölcsként fogadták be a kortárs irodalmat!
A fergeteges hangulatú gyerekkönyvtári programot könyvvásárlás és hosszas dedikálás követte. A gyerkőcök kígyózó sorban várták, hogy néhány szót válthassanak Lackfi Jánossal, aki örömmel tett eleget a kis könyvtulajdonosok kéréseinek.

Dományi Zsuzsanna

Képek >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve