Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huZabaszauruszok környékezték meg az iskolásokat

A Könyvtári Hét az iskolásoknak is tartogatott meglepetést. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának vendége M. Kácsor Zoltán, a Zabaszauruszok című ifjúsági sorozat szerzője volt 2018. október 3-án. Az író olyan misztikus világba repíti a kis olvasókat, ahol a történéseknek csak a képzelet és a fantázia szab határt.

Csodálatos élményekben gazdag utazást tudhatnak magukénak a Talentum Általános Iskola és a Jázmin Utcai Általános Iskola negyedik osztályos diákjai, akik közül többen már ismerték az Utazás DÍnómdánomba című történetet. Akik pedig a találkozón ismerkedtek meg a könyvvel, ők is érdeklődve hallgatták a kedvcsinálót.
Ezen az eseményen azonban nemcsak fülelniük kellett a gyermekeknek, hanem tenni is.  A csapatokat puzzle játékra várta Zoltán, az ügyes kezek pedig csakhamar kirakták a könyv borítóját. A tanulók ügyesen tudták, hogy mi mindent láthatunk egy könyvborítón, és arról is értesültek, hogy milyen részei vannak a könyvnek. Az író a könyvborító képét nagy méretben kihelyezte jól látható helyre, és megkérdezte, hogy vajon milyen állatokat láthatunk a rajta? A dinókban jártas gyermekek kiválóan tudták a választ, jutalmul pedig dinoszauruszos tetkót kaptak ajándékba. Anélkül, hogy a történet lényege kiderült volna, a fejezetekből ízelítőt hallgathattunk meg. Sokan kíváncsian várták a folytatást, no, de erre Zoltán válasza a következő volt: olvasd el a könyvet! Szuper tippet is adott: kölcsönözd ki a gyermekkönyvtárból!
Érdekes, figyelemfelkeltő foglalkozás, felcsigázott gyermeki érdeklődés, közös fotó a szerzővel, és senki nem lett a Zabaszauruszok áldozata. Röviden így jellemezhetjük a találkozót, amely a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a könyvtárak-közös tudás-közösségi hozzáférés jegyében jött létre.

Goldschmidt Éva


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve