Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Az Országos Könyvtári Napok programjai 2017-ben a „tiszta források”-kal foglalkoztak. Legyen szó legális információforrásokról, boldogságforrásokról, népi hagyományainkról vagy épp természeti forrásainkról…

Az Országos Könyvtári Napok a gyermekek számára is tartogatott író-olvasó találkozót. Ezúttal a célcsoport a kamaszok voltak 2017. október 5-én. Kalapos Éva írónő látogatott el a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba, hogy tiniknek szóló könyveit bemutassa, és azokon keresztül a közönség megismerje a fiatal generáció életritmusát.

Az Országos Könyvtári Napok 2017-ben a következő szlogenre épült: „Csak tiszta forrásból. Az egyes napok tematikájában pedig szerepelt a népi hagyományok, múltunk forrásai. Ez adta az ötletet, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a népszokásokhoz kösse nagy rajzpályázatát.


A Magyar Népmese Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár hagyományosan megrendezte népmesemondó versenyét. A programot 2017. szeptember 29-én tartottuk mintegy harminc versenyző részvételével.


A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár kiállítást szervezett a felső tagozatos diákok és a középiskolások számára Olvass és írj Anne Frankkal! címmel. Az utazó tárlatot a hollandiai Anne Frank Ház hívta életre, és bocsátja az intézmények rendelkezésére, hogy mind több tanuló megismerkedjen egy olyan lány életével és írói tehetségével, aki a viszontagságos körülmények közepette sem veszítette el hitét, és amely által írói vénája még kiforrottabbá vált. 

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve