Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu


A fenti címmel hirdetett játékot a gyermekkönyvtárban a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2017 májusában, melyen nem csak könyvtár tagok vehettek részt.
A feladványban a lurkók tárgyi tudására éppannyira kíváncsiak voltunk, mint rajztehetségükre, hiszen az utolsó feladatban színpompás csikóhalat pingáltak a papírlapra. Langusztarákkal, tengeri szivaccsal és bohóchallal kapcsolatos kérdések színesítették a vizes tudásbajnokságot.

Itt letöltheted a Kiránduljunk az óceánok mélyén című játékos feladatsor megoldását.

Köszönjük, hogy részt vettél az Óceánok Világnapja kapcsán meghirdetett játékban!Könyvtárunk népmese-gyűjtést szervezett a rahói magyar fiataloknak. A könyvcsomagot a gyermekek között élő Simon Andrea juttatta el Kárpátaljára. Könyvtárunk ezzel hozzájárult az ottani magyarság identitásának megőrzéséhez, a néphagyomány ápolásához. Részletek >>

Közeledik a gyermeknap, és ebből az alkalomból a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára író-olvasó találkozóval lepte meg a gyermekeket 2017. május 17-én. A könyvtár vendége Nyulász Péter író volt, akinek Helka című trilógiája 2011-ben elnyerte a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának díját. Vendégünket arra kértük, hogy mutassa be a regény keletkezési körülményeit és vázolja a cselekmény főbb állomásait. A nyár küszöbén, a Balaton hallatán mindenki szíve nagyot dobban. A regény helyszínei pedig a Balaton és környéke.


A Madarak és Fák Napján, 2017. május 10-én szavalóversenyre vártuk a tatai és térségi általános iskolákban tanuló alsó tagozatos diákokat. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából programot szervezünk gyermekeknek. Idén a szavalóverseny mellett döntöttünk.


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve