Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu


A vidámságé és a felhőtlen szórakozásé volt a szerep 2015. május 19-én, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár rendezvényén. A gyermeknap alkalmából szervezett program az újdonság erejével hatott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A Palinta Társulat volt a könyvtár vendége, amely első ízben adott koncertet a tatai gyermekeknek. A terem pillanatok alatt koncertteremmé változott, a Jázmin Utcai Általános Iskola alsó tagozatos diákjai és pedagógusai zsúfolásig megtöltötték.

Berg Judit Rumini meseregénye évek óta az egyik legkedveltebb olvasmány a 8-12 éves korosztály körében. Látható ez a kölcsönzések számából, és abból is, milyen élvezettel játszanak a gyerekek A küldetés című Rumini társasjátékkal. Innen eredt az ötlet - hogy 2015 tavaszán - feldolgozva Rumini történetét, kreatív feladatsort állítsunk össze a gyerekkönyvtárban a vállalkozó kedvű kis olvasóknak.


Bélyegfoglalkozást tartottunk a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlegében 2015. április 29-én. A játékos ismeretterjesztő előadáson a Kőkúti Általános Iskola harmadik osztályos diákjai vettek részt. Angyal Erzsébet és Hatvani Márk, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének tagjai a foglalkozás keretében mutatták be a bélyeg használatát, valamint elmondták, hogyan kell leáztatni a borítékról, képeslapról a bélyeget, hogy az a saját gyűjteményünket gazdagítsa.Rendhagyó műsorral készült a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlege 2015. április 23-án. A hűséges könyvtárlátogató csoportok jutalom előadást tekinthettek meg, amelynek vendége Rolando bűvész volt, és amelyre gyönyörű, napsütéses időben érkeztek a diákok. A Talentum Általános Iskola alsó tagozatos csoportjai évek óta havi rendszerességgel jönnek a gyermekkönyvtárba, és válogatnak nemcsak a polcokon sorakozó könyvekből, hanem a könyvújdonságokból is.


Szombatonként 9.00 és 12.00 óra között
a gyermekkönyvtárban.

Kezdők és haladók egyaránt részt vehetnek! 


Könyvek széles választékával és kreatív kikapcsolódással várunk!


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve