Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Áprilisban fejeződött be a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában az Andersen meséje elnevezésű 1 hónapos programsorozat. A rendezvény Hans Christian Andersen dán költőről és meseíróról kapta a nevét, akinek a születésnapján ünneplik a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját is. A program keretében márciustól kezdve hétről-hétre megismerkedhettek a Talentum Angol−Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai az író egyik meséjével (eltérő formákban, mint például felolvasás, papírszínház), majd a témához kapcsolódóan különböző foglalkozásokon vettek részt.2017. április 6-án kézműves foglalkozásra érkezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlegébe a Talentum Iskola 3. osztálya. Húsvét közeledtével nyuszi fakanálbábot készítettünk a gyerekekkel.


Az óvodás korosztálynak szervezett író-olvasó találkozót a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlege 2017. március 29-én. Az már ismert volt számunkra, hogy az iskolások lelkesednek az ilyen rendezvényekért, de vajon a kisebbek gondolatvilágát is megmozgatja? Kíváncsiak voltunk rá, ezért olyan szerzőt hívtunk meg, akinek gyermekkönyvei elsősorban az ovisoknak szólnak.

Farsang idején a gyermekek kipróbálhatják milyen tündérnek, vagy űrhajósnak lenni, kedvenceik bőrébe bújhatnak egy kis időre. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára meglepetés előadást szervezett az ünnepkör alkalmából, amelynek a kicsik is részesei lehettek. A Portéka Színpad bábszínészei, Szijártó Márta és Dinnyés István látogattak el hozzánk 2017. február 22-én, hogy igazi Vásári komédiát varázsoljanak a gyermekeknek.


Olvasni öröm.
Megosztani valakivel olvasmányélményünket még nagyobb öröm.
Ha kedvet érzel ehhez, 
írj könyvajánlót!

Legalább 10 gépelt vagy kézzel írt sort várunk!

A beküldők között havonta kisorsolunk
egy ajándék könyvet.


E-mail címünk: gyerek@mzsvktata.hu

Plakát >>


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve