Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

A Magyar Népmese napja alkalmából zenés-táncos előadásra hívtuk a kisiskolásokat a Magyary Zoltán Művelődési Központ Kiállító termébe szeptember 26-án. Könyvtárunk vendége Szegvári Ildikó népdalénekes, táncpedagógus, és partnere, Kurdi Gábor, dudás volt.

Történetek rosszalvókról, rosszcsontokról jó gyerekeknek

Finy Petra gyermekkönyv szerző neve ismerősen cseng a magyar gyermekirodalom kedvelői számára. A 11. Gyermekkönyvnapok alkalmából látta vendégül a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár az írónőt, aki nem érkezett egyedül. Seprűsrác, Lámpalány, Maja, akinek van tizenkét babája, no és Bögreúr is hivatalos volt ám a találkozóra, persze csak könyv-és bábfigura formájában.

A hagyományokhoz híven húsvéti kézműves foglalkozásra vártuk a gyermekeket és szüleiket gyermekkönyvtárunkba 2012. április 4-én, délután. A kicsik már a foglalkozást megelőzően hangosan tervezgették, mely húsvéti figura elkészítése lenne igazán kedvükre való.

Szóltak a versek március 28-án egész délután a könyvről, az írásról, a betű, a szó hatalmáról és az olvasás szeretetéről. Ebben a témában rendeztek szavaló versenyt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban és a közel harminc résztvevő bizonyította, hogy nem volt hiába a hívó szó, meghallgatásra, visszhangra talált mind az általános iskolások, mind pedig a középiskolások között.

Kedves Gyermekek! Gyermekkönyvtárunk megújult belsővel vár mindenkit. Nézzétek meg az átalakulás pillanatait képekben! Tovább a képekhez >>

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve