Könyvtárunkról
Bemutatkozás

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár


Elérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Áprilisban fejeződött be a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában az Andersen meséje elnevezésű 1 hónapos programsorozat. A rendezvény Hans Christian Andersen dán költőről és meseíróról kapta a nevét, akinek a születésnapján ünneplik a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját is. A program keretében márciustól kezdve hétről-hétre megismerkedhettek a Talentum Angol−Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai az író egyik meséjével (eltérő formákban, mint például felolvasás, papírszínház), majd a témához kapcsolódóan különböző foglalkozásokon vettek részt.


A Madarak és Fák Napja alkalmából a tatai és a térségi iskolákban tanuló alsó tagozatos diákoknak.

Iskolánként max. 20 fő jelentkezését várjuk.

Válassz olyan verset a felsorolt költők valamelyikétől, amelyben állat vagy növény szerepel!


Nemes Nagy Ágnes
Kányádi Sándor
Osvát Erzsébet
Weöres Sándor
Nagy Bandó András 


A verseny ideje: 2017. május 10. 10.00 óra

Vízimalom terem (Tata, Váralja u. 4.)

Jelentkezés: 2017. május 4-ig!

34/380-281, gyerek@mzsvktata.hu, mzsvktata@gmail.com2017. április 6-án kézműves foglalkozásra érkezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlegébe a Talentum Iskola 3. osztálya. Húsvét közeledtével nyuszi fakanálbábot készítettünk a gyerekekkel.


Az óvodás korosztálynak szervezett író-olvasó találkozót a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlege 2017. március 29-én. Az már ismert volt számunkra, hogy az iskolások lelkesednek az ilyen rendezvényekért, de vajon a kisebbek gondolatvilágát is megmozgatja? Kíváncsiak voltunk rá, ezért olyan szerzőt hívtunk meg, akinek gyermekkönyvei elsősorban az ovisoknak szólnak.

Farsang idején a gyermekek kipróbálhatják milyen tündérnek, vagy űrhajósnak lenni, kedvenceik bőrébe bújhatnak egy kis időre. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára meglepetés előadást szervezett az ünnepkör alkalmából, amelynek a kicsik is részesei lehettek. A Portéka Színpad bábszínészei, Szijártó Márta és Dinnyés István látogattak el hozzánk 2017. február 22-én, hogy igazi Vásári komédiát varázsoljanak a gyermekeknek.


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve