Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Farsangi máz címmel első alkalommal tartottak összejövetelt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlegében 2015. február 4-én. A találkozó mindenkihez - gyermekhez, szülőhöz, nagyszülőhöz-, egyaránt szólt, és nem mindennapi élményeket tartogatott.

Máté Angi gyermekkönyv írót láttuk vendégül a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlegében 2014. december 12-én. A kis olvasók ismert és kedvelt könyve A legszebb karácsonyi ajándék a nátha című kötet, amely a találkozó apropóját adta.
 

A karácsony közeledtével, az ünnepre hangolódás jegyében második alkalommal hirdette meg a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára a Családban marad elnevezésű programot. A hagyományőrző szándékkal útjára indított, hiánypótló rendezvény idén is felkeltette a családok érdeklődését, és szép számban jelentkeztek.


2014. szeptemberétől indítottuk útjára a Mozizz velünk! című programsorozatot a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában, melyet  minden hónap második szombatján rendeztünk meg. A program alcíme: történetmesélés irodalmon innen és túl.

Jeles napok – télidőben címmel hagyományőrző műsort szervezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a Téli Gyermekkönyvhét alkalmából, 2014. december 1-jén. Az MKE Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének támogatásával létrejött programon az alsó tagozatos diákok közelebbről megismerkedhettek a különféle népi hangszerekkel (flóta, doromb, magyar duda), valamint belehallgathattak a népdalok világába.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve