Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Telegdi Ágnes írónő meséit hallgathatták meg az óvodások december 3-án a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár által szervezett író-olvasó találkozón. Bizonyára sok gyermek és szülő számára ismerősen cseng Barnabás mackó neve. Ő az a medvebocs, akivel találkozhattunk már a Mackóóvodában, az erdei vidámparkban, vagy karácsonyra készülődve az ünnep fényeiben.

Új kezdeményezés indult az óvodások zenei oktatására és a könyvek megszerettetésére a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Tatán. A Kincseskert Óvoda és a Bartók Óvoda csemetéi tíz alkalommal vendégeskednek nálunk a gyermekkönyvtárban október és december között.

Csernoviczki Éva volt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendége 2012. november 12-én, Az én olimpiám című rajzpályázat eredményhirdetése alkalmából. A nyár legjelentősebb sporteseménye, a londoni olimpiai játékok sok gyermek fantáziáját megmozgatta. Ennek legfőbb bizonyítéka a százhetven beérkezett pályamunka, amelyet alsó és felső tagozatos diákok készítettek.

A Magyar Népmese napja alkalmából zenés-táncos előadásra hívtuk a kisiskolásokat a Magyary Zoltán Művelődési Központ Kiállító termébe szeptember 26-án. Könyvtárunk vendége Szegvári Ildikó népdalénekes, táncpedagógus, és partnere, Kurdi Gábor, dudás volt.

Történetek rosszalvókról, rosszcsontokról jó gyerekeknek

Finy Petra gyermekkönyv szerző neve ismerősen cseng a magyar gyermekirodalom kedvelői számára. A 11. Gyermekkönyvnapok alkalmából látta vendégül a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár az írónőt, aki nem érkezett egyedül. Seprűsrác, Lámpalány, Maja, akinek van tizenkét babája, no és Bögreúr is hivatalos volt ám a találkozóra, persze csak könyv-és bábfigura formájában.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve