Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Talán minden felnőtt emlékezetében él egy régi karácsony, olyan, amilyenről a mai gyermekek álmodnának. Sok nagyszülő, szülő meséli el a kicsiknek, hogy az ő gyermekkorukban milyen volt az ünnep. Karácsonyváró téli gyermekkönyv-heti műsorunk is egy ilyen történetet elevenített fel 2017. december 8-án. Az Aranyszamár Színház Régi karácsony című előadása ismert novellára és mesére épül. Fekete István éjféli látogatók és a Csodakalács című népmese az alapja a színdarabnak.

Garfield macska kedves, lomha, pufók figurája megszületése óta a gyerekek örök kedvence.  A Zseb Garfield és Garfield képregények kölcsönzése, forgatása mindennapos esemény a gyerekkönyvtárban. Mivel tavaly nagy sikert aratott a kis olvasók körében a Ropi képregényíró pályázat, így adta magát az ötlet, hogy 2017-ben újra megjelenjen ez a programfajta a könyvtár életében.


Az Országos Könyvtári Napok programjai 2017-ben a „tiszta források”-kal foglalkoztak. Legyen szó legális információforrásokról, boldogságforrásokról, népi hagyományainkról vagy épp természeti forrásainkról…

Az Országos Könyvtári Napok a gyermekek számára is tartogatott író-olvasó találkozót. Ezúttal a célcsoport a kamaszok voltak 2017. október 5-én. Kalapos Éva írónő látogatott el a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba, hogy tiniknek szóló könyveit bemutassa, és azokon keresztül a közönség megismerje a fiatal generáció életritmusát.

Az Országos Könyvtári Napok 2017-ben a következő szlogenre épült: „Csak tiszta forrásból. Az egyes napok tematikájában pedig szerepelt a népi hagyományok, múltunk forrásai. Ez adta az ötletet, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a népszokásokhoz kösse nagy rajzpályázatát.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve