Könyvtárunkról
Bemutatkozás

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár


Elérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Állati népmesék címmel rendezte meg hagyományos népmesemondó versenyét a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2016. szeptember 28-án. A versenyre alsó tagozatos diákok jelentkeztek a Vaszary János Általános Iskolából, annak Jázmin Utcai Tagintézményéből, és a Talentum Általános Iskolából.
A tájékoztatót követően Guhn Flóra ovis kislány meséjével felvezette a rendezvényt. Flóra már harmadik alkalommal mondott mesét, és hamarosan, ha iskolás lesz, ő is versenybe szállhat, addigra már igazán rutinos lesz.


Megunt, feleslegessé vált népmese könyveket, valamint a magyar kultúrával, népzenével kapcsolatos könyveket várunk! A beérkezett adományokat képviselőnk a Petőfi-Program keretében juttatja el a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek.


A könyvek leadhatók a
Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban

2016. november 30-ig!


Járuljon hozzá Ön is a szórványterületeken élő magyarság identitásának erősítéséhez!Az ENSZ 1994-ben a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította május 15-ét. Ennek alkalmából családi pályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2016 tavaszán.


2016. tavaszán meseíró pályázatot írt ki a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tata és környéke gyerekei körében. Az apropót az adta, hogy nyolcvan éve született Lázár Ervin meseíró, így a vállalkozó kedvűeknek mindössze annyi volt a feladata, hogy az ő mesealakjai közül válasszanak ki egyet vagy többet, és írjanak róla saját mesét. A gyermekkönyvtár olvasói keresgélni kezdtek a nagy meseíró könyvei között, hogy kiválasszák saját történetük hőseit. Így keltek életre újra a Négyszögletű kerekerdő lakói, a Szegény Dzsoni és Árnikából ismert tizenkét nagyon testvér, Ipiapacs, Rézbányai Győző, valamint Kriszti királykisasszony, és még számos lázár ervini mesefigura.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve