Könyvtárunkról
Bemutatkozás

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár


Elérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu


A felső tagozatos gyermekek körében igen népszerű a Hűvösvölgyi Suli című könyvsorozat, amelyet óhatatlanul is összefüggésbe hozunk a Szent Johanna Gimi című hasonló regényciklussal. Erre a kapcsolódási pontra, valamint sok más érdekességre kaptunk magyarázatot 2016. október 19-én Maros Edittől, a Hűvösvölgyi Suli szerzőjétől.

Az idei nyár nagy eseménye a Rio de Janeiroban megrendezett olimpiai játékok voltak. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlegének nyári rajzpályázata is ehhez kapcsolódott, amelyet már júniusban meghirdettünk, hogy a gyermekek kreatív, alkotói szemmel (is) figyeljék az ötkarikás játékokat.Állati népmesék címmel rendezte meg hagyományos népmesemondó versenyét a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2016. szeptember 28-án. A versenyre alsó tagozatos diákok jelentkeztek a Vaszary János Általános Iskolából, annak Jázmin Utcai Tagintézményéből, és a Talentum Általános Iskolából.
A tájékoztatót követően Guhn Flóra ovis kislány meséjével felvezette a rendezvényt. Flóra már harmadik alkalommal mondott mesét, és hamarosan, ha iskolás lesz, ő is versenybe szállhat, addigra már igazán rutinos lesz.


Megunt, feleslegessé vált népmese könyveket, valamint a magyar kultúrával, népzenével kapcsolatos könyveket várunk! A beérkezett adományokat képviselőnk a Petőfi-Program keretében juttatja el a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek.


A könyvek leadhatók a
Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban

2016. november 30-ig!


Járuljon hozzá Ön is a szórványterületeken élő magyarság identitásának erősítéséhez!Az ENSZ 1994-ben a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította május 15-ét. Ennek alkalmából családi pályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2016 tavaszán.


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve