Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Az Országos Könyvtári Napok keretében rajzos gasztropályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Burrito címmel. A feladat abból állt, hogy a pályázók olyan könyvborítót tervezzenek, ami illik egy szakácskönyvhöz.

A Könyvtári Hét az iskolásoknak is tartogatott meglepetést. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának vendége M. Kácsor Zoltán, a Zabaszauruszok című ifjúsági sorozat szerzője volt 2018. október 3-án. Az író olyan misztikus világba repíti a kis olvasókat, ahol a történéseknek csak a képzelet és a fantázia szab határt.

Az Országos Könyvtári Napok keretében vendégül láttuk M. Kácsor Zoltán mese- és ifjúsági könyv szerzőt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A Garázs bagázs sorozat megjelent kötetei az óvodás korosztályt célozzák meg. Az író-olvasó találkozóra, amelyet 2018. október 3-án tartottunk, a Kincseskert és a Szivárvány Óvodából érkeztek gyermekek, akik már nagyon várták, hogy ne csak hallomásból tudjanak az íróról, hanem a valóságban találkozzanak vele.

Ez elképesztő! A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által kiírt rajzpályázat valóban az volt! Az általános iskolásoknak szóló felhívásunk elgondolkodtatta a gyermekeket, szülőket. A diákok tetszőleges technikával tájképet, portrét, csendéletet készítettek, amelyek mintájául egy-egy híres festő képe szolgált.

Immár 13. alkalommal tartottunk versenyt a Magyar Népmese Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban. Benedek Elek író születésnapjához kapcsolódó eseményen 2018. szeptember 28-án már izgatottan várták az alsó tagozatos diákok azt a pillanatot, amikor kihúzzák a sorszámot, és megtudják, hogy vajon hányadikként lépnek a zsűri és a közönség elé.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve