Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

A Portéka Színpad művészei már nem először szórakoztatták a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekközösségét. A Jázmin és a Fazekas Általános Iskola nebulói kíváncsian várták a Négy vándor című előadást, melynek bemutatására 2018. november 14-én került sor.

Kézműves foglalkozásra várta a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára a kicsiket 2018. október 4-én. A Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményéből érkezett elsős diákok őszi témában készítettek saját alkotásokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Egy toboz, némi zöld fonal, piros golyócskák, ragasztó és máris készen van a toboz almafa!

Az Országos Könyvtári Napok keretében rajzos gasztropályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Burrito címmel. A feladat abból állt, hogy a pályázók olyan könyvborítót tervezzenek, ami illik egy szakácskönyvhöz.

A Könyvtári Hét az iskolásoknak is tartogatott meglepetést. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának vendége M. Kácsor Zoltán, a Zabaszauruszok című ifjúsági sorozat szerzője volt 2018. október 3-án. Az író olyan misztikus világba repíti a kis olvasókat, ahol a történéseknek csak a képzelet és a fantázia szab határt.

Az Országos Könyvtári Napok keretében vendégül láttuk M. Kácsor Zoltán mese- és ifjúsági könyv szerzőt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A Garázs bagázs sorozat megjelent kötetei az óvodás korosztályt célozzák meg. Az író-olvasó találkozóra, amelyet 2018. október 3-án tartottunk, a Kincseskert és a Szivárvány Óvodából érkeztek gyermekek, akik már nagyon várták, hogy ne csak hallomásból tudjanak az íróról, hanem a valóságban találkozzanak vele.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve