Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Télen mókázni nagyon jó! Főleg, ha hull a hó! A téli gyermekkönyvheti műsorunk idején ugyan nem esett a pelyhes, de az előadók nélküle is téli hangulatot varázsoltak a helyszínre. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2018. december 3-án a Palinta Társulat tagjaival Téli hóka-mókára várta a gyermekeket. A Fazekas Utcai Általános Iskolából és a Kőkúti Általános Iskolából érkezett alsó tagozatos diákok gyorsan vendégeink partnerévé váltak a hangulatteremtésben.

Őszi ösvényeken jártunk október-november hónapban. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által kínált játékos feladatlapot tíz gyermek töltötte ki, a legjobbak pedig 2018. november 19-én jutalomban részesültek.

A Portéka Színpad művészei már nem először szórakoztatták a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekközösségét. A Jázmin és a Fazekas Általános Iskola nebulói kíváncsian várták a Négy vándor című előadást, melynek bemutatására 2018. november 14-én került sor.

Kézműves foglalkozásra várta a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára a kicsiket 2018. október 4-én. A Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményéből érkezett elsős diákok őszi témában készítettek saját alkotásokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Egy toboz, némi zöld fonal, piros golyócskák, ragasztó és máris készen van a toboz almafa!

Az Országos Könyvtári Napok keretében rajzos gasztropályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Burrito címmel. A feladat abból állt, hogy a pályázók olyan könyvborítót tervezzenek, ami illik egy szakácskönyvhöz.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve