Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu


Az ENSZ 1994-ben a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította május 15-ét. Ennek alkalmából családi pályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2016 tavaszán.


2016. tavaszán meseíró pályázatot írt ki a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tata és környéke gyerekei körében. Az apropót az adta, hogy nyolcvan éve született Lázár Ervin meseíró, így a vállalkozó kedvűeknek mindössze annyi volt a feladata, hogy az ő mesealakjai közül válasszanak ki egyet vagy többet, és írjanak róla saját mesét. A gyermekkönyvtár olvasói keresgélni kezdtek a nagy meseíró könyvei között, hogy kiválasszák saját történetük hőseit. Így keltek életre újra a Négyszögletű kerekerdő lakói, a Szegény Dzsoni és Árnikából ismert tizenkét nagyon testvér, Ipiapacs, Rézbányai Győző, valamint Kriszti királykisasszony, és még számos lázár ervini mesefigura.


A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára már január végén megkezdte a Föld Napjához kapcsolódó felkészülést, hiszen három fordulóból álló levelezős pályázatot hirdetett. A feladatlapokat bármely korosztály kitölthette. 


Tavaszköszöntő író-olvasó találkozóra vártuk az alsó tagozatos gyermekeket a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlegének szervezésében. Bosnyák Viktória ifjúsági író, műfordító látogatott el hozzánk 2016. április 5-én, hogy a diákokat megismertesse műveivel. Az interaktív előadásnak résztvevői és partnerei is voltak a diákok, akik a Kőkúti Általános Iskolából és annak Fazekas Utcai Tagintézményéből érkeztek.


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve