Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu


Advent idején fokozódik bennünk az ünnep iránti vágy, szívünket, lelkünket feldíszítjük a karácsony ünnepére. Jó egy kicsit megállni, befelé, önmagunkra figyelni. Ehhez a lelki készülődéshez nyújtott segítséget – már harmadik alkalommal – a Családban marad versdélután, ahol a család apraja-nagyja szavalatokkal teremtette meg az ünnepi várakozás varázslatos  hangulatát.2015. november 9-étől hirdette meg a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár új fejtörő játékát, A kőmajmok háza címmel. A rejtvény Tasnádi István azonos című, IBBY-díjas ifjúsági regényét dolgozta fel furfangos kérdésekkel, ügyességi feladatokkal.


A Téli Gyermekkönyvhéten ünnepi előadásra vártuk az általános iskolás gyermekeket. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szerevezésében mintegy 240 alsó tagozatos tanuló hangolódott rá Mikulás ünnepére 2015. november 30-án. A MiaManó Színház társulata A Mikulás Pillangóországban című színdarabot mutatta be interaktív formában. 
Tasnádi Istvánt sokáig költőként, a kortárs magyar drámairodalom egyik meghatározó alakjaként, független színházi előadások rendezőjeként ismerhette a kortárs irodalom iránt érdeklődő közönség, de talán kevesen tudják róla, hogy 2006 óta mese-és ifjúsági regényeket is ír. 2015. október 20-án ebben a minőségében látogatott el a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyerek olvasóihoz.Nyár végén második fordulójához érkezett a Rumlis Rumini játékos feladvány a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban. Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton című meséje éppúgy a közkedvelt gyermekkönyvek sorába tartozik, mint a regénysorozat első része. A mese főhőse, a kisegér is népszerű figura a kisiskolások köreiben, ezért azt gondoltuk, ha Rumini horgolt figurája lesz a fődíj, akkor minden gyerek lelkesen vesz részt a közös játékban. Dollmayer Bea ügyes kezű könyvtáros felajánlotta, saját maga horgolja meg Rumini figuráját. Hogy senki se távozzon üres kézzel, kisegereket is készített.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve