Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

A Madarak és Fák Napján, 2017. május 10-én szavalóversenyre vártuk a tatai és térségi általános iskolákban tanuló alsó tagozatos diákokat. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából programot szervezünk gyermekeknek. Idén a szavalóverseny mellett döntöttünk.


Roskadásig megtelt a kiállító terem - 2017. április 28-án kora délután - izgága, izgatott gyerekekkel, akik mind Lackfi János író jöttét várták. Mint régi ismerőst fogadták a barátságos, mosolygós vendéget, hiszen irodalom tankönyveikből és tanáraiktól már sokat hallottak róla, ismerték verseit, könyveit.

Áprilisban fejeződött be a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában az Andersen meséje elnevezésű 1 hónapos programsorozat. A rendezvény Hans Christian Andersen dán költőről és meseíróról kapta a nevét, akinek a születésnapján ünneplik a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját is. A program keretében márciustól kezdve hétről-hétre megismerkedhettek a Talentum Angol−Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai az író egyik meséjével (eltérő formákban, mint például felolvasás, papírszínház), majd a témához kapcsolódóan különböző foglalkozásokon vettek részt.2017. április 6-án kézműves foglalkozásra érkezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlegébe a Talentum Iskola 3. osztálya. Húsvét közeledtével nyuszi fakanálbábot készítettünk a gyerekekkel.


Az óvodás korosztálynak szervezett író-olvasó találkozót a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekrészlege 2017. március 29-én. Az már ismert volt számunkra, hogy az iskolások lelkesednek az ilyen rendezvényekért, de vajon a kisebbek gondolatvilágát is megmozgatja? Kíváncsiak voltunk rá, ezért olyan szerzőt hívtunk meg, akinek gyermekkönyvei elsősorban az ovisoknak szólnak.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve