Könyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatok

Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Varázskönyvtár címmel rajzpályázatot hirdetett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár alsó tagozatos gyermekek számára. A pályázók megörökíthették, hogy kit vagy mit látnának szívesen a gyermekkönyvtárban. Lehetett produkció, személy, bármilyen élőlény. A beérkezett munkák készítőit 2015. október 8-án, az Országos Könyvtári Napok keretében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jutalmaztuk.


Mollinit, azaz Moltész Gyula bűvészt köszöntöttük a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendégeként 2015. október 6-án. Az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett Bűvészshow-műsorra alsó tagozatos gyermekek látogattak el a Talentum, a Kőkúti és a naszályi Angyalffy Általános Iskolából.Benedek Elek író születésének ünnepe, a Magyar Népmese Napja. Ez alkalomból a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár népmesemondó versenyt hirdetett 2015. szeptember 30-ára alsó tagozatos diákoknak. A gyermekek és szüleik kicsit izgultak, volt, aki a verseny kezdetéig gyakorolta a mesét.
A megmérettetésen zsűriként közreműködött Pápes Éva mesekutató, Erősné Suller lldikó, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Petrozsényi Eszter színművész, könyvtáros kolléganő.Író-olvasó találkozóra vártuk a gyermekeket 2015. szeptember 23-án. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendége Dr. Kozák Ágnes győri író, aki nyugdíjba vonulásáig orvosként dolgozott. Sok szép élmény és emlék fűzi őt Balatonudvarihoz, ahol unokáinak rendszeresen mesélt. Kérésükre vetette papírra a történeteket.Négy fordulóból álló játékos feladatmegoldásra vártuk a gyermekeket 2015. január és május között. A Merülj el az újságok világában című folyóirat-verseny havonta megjelenő feladatlapjait a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermek részlegében kellett a gyermekeknek kitölteniük.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve