Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.hu

Néhány színes papírlap, vagy épp pár gombóc, egy egyszerű technika,s máris beindul a kicsik fantáziája, s a szülők sem maradnak tétlenek: újraélik gyerekkorukat... No de kanyarodjunk vissza a kezdetekhez: egy májusi péntek délután origami foglalkozáson vehettek részt a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyerekkönyvtár részébe látogató lurkók.

Lassan hagyományosnak tekinthető a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár "Madarak és Fák Napja" alkalmából rendezett szavalóversenye. A tavalyi megmérettetés sikeresnek bizonyult, és talán ennek köszönhető, hogy idén közel ötvenen jelentkeztek a versenyre. Persze az is lehet, hogy a téma fogta meg a gyermekeket, hiszen mi másról szólhatnának a versek e jeles napon, mint az év madaráról: a cinkéről.

Új, az olvasóink számára felfedezésre váró programsorozat indul útjára 2010-ben a könyvtár Gyermekkönyvtárában. A "Családi Olvasás Éve" jegyében közös rajzprogramra hívjuk és várjuk a családokat könyvtárunkban.
A gyermek és ifjúsági korosztályt és szüleiket célozza meg az olvasás népszerűsítését és a közösség formálását biztosító Mindenki mesekönyve.
A meséket könyvtáros tolmácsolja a családoknak. A mese egyes részleteit a könyvtár által biztosított eszközökkel rajzolják le a résztvevők. Az ezt követő két alkalom, a bábfigurák készítésével telik. Az utolsó alkalommal mesefigurákkal adják elő a családok a művet.
Fontos, hogy a programba bárki bármikor bekapcsolódhat! Érdemes velünk tartani, hiszen valamennyi család rajza bekerül a MINDENKI MESEKÖNYVÉBE, amelyet a könyvtár a programsorozat végezetével beköttet, illetve digitális formában is lapozgathatóvá tesz.
A projekt családi "meseigazolvánnyal" folytatódik.

Időpontok:
2010. október 8., 15.
2010. november 5., 12., 26.
2010. december 10.

Karácsonyi mesecsokrot nyújtott át a könyvtár Gyermekkönyvtárában Zalka Csenge Virág mesemondó 2010. december 13-án. A fiatal hölgy Budapestről látogatott el könyvtárunkba, hogy meséivel gyönyörű pillanatokat varázsoljon a hallgatóságnak.

Nagyszabású sakkversennyel emlékeztek a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Erkel Ferenc születésének 200-dik és Bláthy Ottó Titusz születésének 150-dik évfordulójára. E két neves egyént nem csak zeneszerzőként, illetve gépészmérnökként jegyezzük, hanem híres sakkozókként is. Erkel mesteri sakkozó volt, míg Bláthy nevéhez fűződik a világ leghosszabb sakkfeladványa.

Erkel Ferenc születésének 200-dik évfordulója alkalmából szavalóversenyt rendezett a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, "Hazám, hazám, te mindenem címmel". Ahogyan a cím is sugallja: a verseket a hazaszeret és a zene témaköréből válogathatták az indulók.

A mai nap, azaz október 9-e éppen megfelelő volt arra, hogy sok kis gyermek arcára mosolyt varázsoljunk. Varázslat történt a javából, hiszen a kicsik először beléptek a Varázskapun, majd belecsöppentek a mesék világába. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár író-olvasó találkozóra hívta Döbrentey Ildikó meseírót.

„Nyáron olvastam” címmel rajzpályázatot hirdetett a Gyermekkönyvtár a nyári szünidőt megelőzően. A gyermekeknek bőven volt idejük az olvasásra és a rajzolásra, hiszen az egész nyár és a szeptember jelentős része is rendelkezésükre állt. Eszköz megkötés nem volt, minden pályázó olyan eszközzel dolgozott, amilyennel akart.

Benedek Elek születésnapja a Magyar Népmese Napja. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban immár hagyomány, hogy e jeles napon, szeptember 30-án népmesemondó versenyt rendeznek. Nagy volt a verseny iránt az érdeklődés kicsik és felnőttek részéről egyaránt. A gyermekek lelkesen, kitartóan és sok-sok szorgalommal készültek a megmérettetésre.

Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve