Könyvtárunkról

Bemutatkozás
Közérdekű adatok

Könyvtári dokumentumok
Gyűjtemények

Régi honlap (Archív)

Névadónkról

Felnőtt könyvtár
Iskolai közösségi szolgálatElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon:
06-34/ 380-281

E-mail:
gyerek@mzsvktata.huBemutatkozás

Kedves Gyermekek!


A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtár részlege a felnőtt résszel együtt alakult 1949-ben a Kossuth téren. Húsz évvel később a Komárom Megyei Művelődési Központba költözött a gyermekrészleg, ahol mintegy 90 m2 alapterületen kezdte meg működését. Újabb változást az 1985-ös év hozott, amikor a gyermekkönyvtár és a vele összeolvadt fiókkönyvtár ismét a Kossuth téri épületbe költözött. (Forrás: Kocsis Lászlóné - ifj. Gyüszi László: Könyv- és könyvtárkultúra Tatán)

Jelenlegi helyén, a Magyary Zoltán Művelődési Központban 1995 óta működik gyermekkönyvtárunk. Intézményünkben az év folyamán sokféle színes programot kínálunk nektek!

Lássunk néhányat közülük: gyermekkönyvtárunkban rendszeresen szervezünk író-olvasó találkozókat, amelyre szeretettel várunk benneteket és családjaitokat, valamint iskolai osztályokat, óvodás csoportokat is. A rajz és író pályázatokban résztvevők megmutathatják kreativitásukat különböző témákban. A legkisebbekre is gondoltunk, ők ovis kölcsönzés keretében ismerkedhetnek a könyvtárral és a legalapvetőbb tudnivalókkal. A leporelló, mese és verses könyvek, a színezők őket szolgálják, valamint a kölcsönzés örömét közösen is átélhetik. Bogyó és Babóca, Boribon vagy Kipp-Kopp történetét tarthatják egyszerre a kezükben, hogy majd az óvodában is lapozgatva azokat, sok új élménnyel gazdagodjanak. Könyvtári vetélkedőink osztályokat mozgatnak meg és közösségeket kovácsolnak össze, amely által a felső tagozatos diákok minél magabiztosabban, önállóbban használhatják a könyvtárat. Talán te is jártál már nálunk osztályoddal? Add tovább barátaidnak, ismerőseidnek, milyen élményekkel gazdagodtál!

Kézműves foglalkozásaink valamennyi korosztályt megmozgatnak. Gyermekek, felnőttek egyaránt szívesen készülnek az év ünnepeire úgy, hogy a húsvéti vagy adventi hangulatot már napokkal az ünnepi időszak előtt a könyvtárba varázsoljuk.

A felsorolt programok persze könyvek között zajlanak, így, ha kedved szottyan két pom-pom figura elkészítése között könyvet nézegetni, beiratkozni, netán kölcsönözni, azt is bátran megteheted. Mindemellett folyamatosan várunk benneteket új könyvekkel, amelyeket az Újdonságok polcon könnyen meg is találtok.

Dományi Zsuzsa néni keddenként, én hétfőn, csütörtökön és pénteken várlak benneteket nyitva tartási időben (14 és 18 óra között)!

Találkozzunk tehát a Gyermekkönyvtárban!

Goldschmidt Éva
gyermekkönyvtáros


Eseménynaptár
<
>
<
>


Nyitvatartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00

Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00

9:00-12:00
Zárva
 Folyóiratok

 Mindenki Mesekönyve